Sport

Donar na tweede nederlaag Europees uitgeschakeld

Voor het eerst sinds 2015 is er voor Donar geen plekje weggelegd in het Europese hoofdtoernooi. Na de tweede nederlaag op rij is het over en uit. Na een kleine nederlaag maandagavond was het een dag later weer spannend, maar Rapid Boekarest was met 69-65 te sterk.


Leestijd: 1 minuut

Geen Europees avontuur voor Donar dit seizoen
Geen Europees avontuur voor Donar dit seizoen

Geheel onlogisch is het niet. Het voortbestaan van Donar hing afgelopen zomer aan een zijden draad. Er kwam een doorstart, maar wel met de nodige beperkingen. Er staat nu een jonge relatief onervaren ploeg waar niet van verwacht kan worden om ook Europees zomaar even de nodige potten te breken. Financieel is de uitschakeling voordelig, omdat het reiskosten uitspaart. Hetgeen de controller ongetwijfeld goed uitkomt.

Toch had het ook anders uit kunnen pakken. In beide wedstrijden, ook tegen BC Sabah uit Azerbeidzjan een kleine 75-72 nederlaag, had de ploeg van coach Andrej Stimac mogelijkheden om te winnen. Het waren close wedstrijden waarin de spelers van Donar er net niet in slaagden om in de slotfase het geluk aan hun zijde te krijgen. Na een goed begin met een 18-15 voorsprong ging het in het tweede kwart mis. De Roemenen namen het heft in handen en zetten de Groningers op een forse 35-26 achterstand.

Die achterstand kwam Donar niet meer te boven. Er werd als altijd hard gewerkt, maar het was net te weinig om in Skopje met de noodzakelijke zege van de vloer te stappen. Donderdag speelt Donar de laatste poulewedstrijd tegen thuisploeg en ook al uitgeschakelde Rabotnicki Skopje. John Meeks was topscorer met vijftien punten. Na donderdagavond kan Donar zich richten op de competitie in de hoop daar een serieuze rol van betekenis te spelen ondanks de jeugdigheid en onervarenheid van de selectie.