Sport

Donar na verlies in Zwolle uitgeschakeld in de beker

Donar ging met een voordelige marge van zeven punten naar de return in de kwartfinale van de beker, maar dat bleek niet genoeg. In Zwolle waren de Hammers met 72-62 te sterk. Daarmee is de kortste route naar Europees voetbal afgesneden en is uitschakeling een feit


Leestijd: 1 minuut

Geen bekerduel meer dit seizoen voor Donar in MartiniPlaza
Geen bekerduel meer dit seizoen voor Donar in MartiniPlaza

Na de 61-54 zege afgelopen donderdag voor een hardwerkend Donar lag het voordeel bij de Groningers, die ook nog eens geweldig begonnen. Getuige een 7-0 voorsprong. Dat leek de ploeg van coach Andrej Stimac in een zetel te brengen. Een verschil van veertien punten leek een stevige marge om mee aan de slag te gaan.

Het tegendeel was waar. Donar ging slordiger spelen en de Zwollenaren gooiden er een schepje energie bovenop. Gecombineerd met een paar rake schoten van afstand stonden de Groningers halverwege met 32-31 achter. Het zette de toon voor de rest van de wedstrijd. Het werd Donar steeds heter onder de voeten. In de wetenschap dat in de halve finale de winnaar van het duel LWD Basket uit Leeuwarden tegen Feyenoord Rotterdam wachtte.

Een niet onmogelijke horde, waardoor de finale al lonkte. Het bleef bij een bespiegeling, omdat Donar niet bij machte bleek om de thuisploeg van zich af te houden. Aan het begin van het laatste kwart had Zwolle de volledige achterstand uit de eerste wedstrijd weggewerkt en drukte door. Donar ging ten onder, al was het close. Bij een 72-62 achterstand kwam er nog een kans om een driepunter te scoren, maar Karolis Babusis miste. John Meeks was topscorer met zestien punten.

Door de uitschakeling in de beker kan Donar zich volledig op de competitie richten. Belangrijkste doel hier in het veiligstellen van een plekje bij de beste zes in de Elite A. Om de kans daarop te vergroten is het belangrijk om zaterdag de laatste wedstrijd van het jaar 2023 in Weert te winnen tegen BAL.