Sport

Donar naar Cyprus om deelname Champions League af te dwingen

Donar lootte in de eerste voorronde van de FIBA Champions League tegen BC Dnipro uit de Oekraïne. Dit zou aanvankelijk gebeuren via een uit- en thuiswedstrijd. Het bleek moeilijk om vanwege het coronavirus de reis te organiseren. Dat bleek voor veel meer clubs een probleem. Daarom heeft de FIBA ingegrepen en organiseert nu een toernooivorm. Donar speelt op 22 en 24 september op Cyprus.


Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk
Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

De Eleftheria sporthal in Nicosia zal het toneel zijn voor de kwalificaties in groep A en groep B, de groep waar Donar in zit. Donar speelt de eerste ontmoeting tegen Dnipro op dinsdag 22 september. Indien Donar deze ontmoeting wint, moet het donderdag 24 september aantreden tegen de winnaar van Keravnos (Cyp) en Iraklis Thessaloniki (Gri).

Kort na het bekendmaken werd Cyprus tot oranje gebied verklaard. Dit geldt met ingang van 28 augustus. Hier hoort quarantaineplicht bij, maar het hoeft niet voor Donar. In overleg met instanties op Cyprus is het mogelijk om coach Ivan Rudez en zijn spelers volledig afgesloten te ontvangen in een Donar bubbel. Vanuit het vliegtuig zullen de selectie en staf alleen de bus, het hotel en de sporthal zien. Terug in Groningen is quarantaine niet nodig.

Op deze manier probeert de FIBA het coronavirus te omzeilen en Europees basketbal het komend seizoen mogelijk te maken.