Sport

Donar na bloedstollende wedstrijd naar halve finale beker

De basketballers van Donar hebben zich met de hakken over de sloot geplaatst voor de halve finale van de beker. Donar verloor na verlenging weliswaar de return in de kwartfinale tegen Landstede Hammers met 79-71, maar door de ruimere zege in de heenwedstrijd in Zwolle (85-73) bekert Donar toch door. In de halve finale is Aris Leeuwarden in een dubbele confrontatie de tegenstander.


Leestijd: 1 minuut

Martiniplaza zit ongetwijfeld vol tegen Den Bosch
Martiniplaza zit ongetwijfeld vol tegen Den Bosch

Er was sowieso aanleiding voor blije gezichten, omdat er weer publiek welkom was in MartiniPlaza. Zo'n duizend fans hadden een plekje gevonden en dat zorgde direct voor een totaal andere sfeer. Een paar maanden was publiek niet welkom. De fans zagen dat de ploeg van coach Matthew Otten na de pauze serieus in de problemen kwam en nog op het randje van uitschakeling balanceerde.

Daar was voor rust geen sprake van. Donar had het initiatief en stond halverwege met 29-24 voor. Met de ruime zege in de heenwedstrijd in het achterhoofd alle reden om de tweede helft gecontroleerd uit te spelen. Alleen kwam daar weinig van terecht. Scores vielen niet meer en Hammers ging er steeds meer in geloven. Na een 18-27 kwartstand kwam de wedstrijd in de ultieme slotfase tot een climax. Het was billenknijpen.

Met minder dan vier seconden te gaan was het verschil elf punten in het nadeel van Donar. De thuisploeg kreeg vrije worpen. Jimmy Gavin gooide ze raak, waarna Zwolle erin slaagde om in de buzzer een driepunter raak te gooien. Dat resulteerde in 61-73 hetgeen een verlenging noodzakelijk maakte. Daarin redde de thuisploeg het net door de extra tijd met 10-6 te winnen. Marquis Addison was topscorer met 17 punten.

De halve finale tegen Aris staat in het weekend van 11 tot en met 13 februari geprogrammeerd.