Sport

Donar onderuit in Leiden; vijfde zege op rij Lycurgus

Zowel Donar als Nova Tech Lycurgus speelden zondagmiddag. Met wisselende afloop. Donar ging in Leiden met 85-77 onderuit bij landskampioen ZZ Leiden. Lycurgus kon wel juichen. In Ede versloeg men hekkensluiter Talentteam Papendal met 3-0.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus eerder dit seizoen in Apeldoorn
Lycurgus eerder dit seizoen in Apeldoorn

De setstanden waren 25-15, 25-15 en 25-13. Het was alweer de vijfde zege op rij voor de ploeg van coach Arjan Taaij. Bij Donar is het beeld minder positief. De vierde nederlaag in acht wedstrijden noteerde de formatie van coach Andrej Stimac. Halverwege was in de splinternieuwe hal Arena 1974 nog sprake van evenwicht; 43-41. De gasten werkten in het tweede kwart een achterstand weg en kwamen in het derde kwart helemaal langszij.

Dat was van korte duur. Ondanks keihard werken en veel energie leveren was het surplus aan kwaliteit bij de thuisploeg doorslaggevend. Het faillissement afgelopen zomer heeft sportief de nodige sporen nagelaten en meer dan een positie in de middenmoot lijkt er voorlopig niet in te zitten voor de zevenvoudig landskampioen. Donar staat vijfde in de BNXT-League met 12 punten uit 8 duels. Drie punten minder dan koploper Leiden.

Lycurgus had geen kind aan het Talentteam en walste de tegenstander in ruim een uur de zaal uit. De Groningers speelden zuinig en maakten, behoudens servefouten, amper onnodige fouten. Daardoor ontstond een hele eenzijdige wedstrijd. Uitblinker Niels de Vries maakte de wedstrijd in stijl af door op matchpoint een ace te produceren.

De drievoudig landskampioen staat tweede in de BetCity Eredivisie met 17 punten uit 7 duels. Twee punten minder dan koploper Active Living Orion. De komende week staat in het teken van de start van de Europese campagne in de CEV-Cup. Donderdag om 18.00 uur de heenwedstrijd in het Roemeense Mioveni tegen SC Prometey Dnipro uit de Oekraïne. De return is donderdagavond 29 november om 19.30 uur. De inzet is een plek in de achtste finale.