Donar op de rand van de afgrond

De basketballers van Donar hebben zichzelf in een lastige uitgangspositie gemanoeuvreerd na de 73-67 thuisnederlaag in de halve finale van de play-offs tegen Heroes Den Bosch. Donar staat nu met 2-0 achter in de serie en moet zaterdagavond in Den Bosch winnen om nog kans te maken op de landstitel.

Bestuur Donar op zoek naar nieuwe coach na ontslag Otten

De 2700 fans gingen er in MartiniPlaza eens even goed voor zitten in de wetenschap dat na de nederlaag van dinsdag de gelijkmaker op het bord gezet moest worden. Een wervelende show bleef uit. Sterker nog de ploeg van coach Matthew Otten liep vrijwel de hele wedstrijd achter de feiten aan. Alleen in het eerste kwart stond Donar met 11-8 even aan de goede kant van de score.

De gasten onder leiding van oud-Donar coach Erik Braal namen vervolgens snel het heft in handen. Ze hadden hun zaakjes goed voor elkaar en de thuisploeg stelde er te weinig tegenover. Teveel spelers kwamen niet tot hun normale niveau, waardoor ook het team als geheel onder de maat bleef en veel te weinig liet zien dat het om een wedstrijd ging die gewonnen moest worden.

Na een 28-38 achterstand halverwege kwam Donar in het laatste kwart nog terug tot 60-64, maar Den Bosch pareerde dit vakkundig met schoten van afstand. Het zorgde voor mineur bij Donar. Marquis Addison was topscorer met 16 punten. De ploeg moet in amper 48 uur een metamorfose ondergaan om in de Maaspoort het tot nu toe superieure Den Bosch te verslaan.

Het blijft play-off basketbal en daarin zijn in het verleden genoeg gekke dingen gebeurd om hoop te houden.