Sport

Donar op jacht naar BNXT-League finale

De basketballers van Donar zijn nog één zege verwijderd van het spelen van de finale in de eerste editie van de BNXT-League. De competitie met Nederlandse en Belgische ploegen. Dinsdagavond staat de terugwedstrijd tegen Heroes Den Bosch op het programma. Het werd zondag in de heenwedstrijd in MartiniPlaza 68-68.


Leestijd: 1 minuut

Martiniplaza zit ongetwijfeld vol tegen Den Bosch
Martiniplaza zit ongetwijfeld vol tegen Den Bosch

Donar kwam zondag sterk terug na een slecht begin. Voor 3.000 fans konden de gasten in het begin onder leiding van coach Erik Braal doen en laten wat ze wilden. De thuisploeg liep lange tijd achter een snelle 10-0 achterstand aan. Na de pauze richtte Donar zich op en gooide er een schepje bovenop. Onder leiding van Thomas. De aanvoerder geeft alles en is in grote vorm.

Bij 55-54 kwam de ploeg van coach Matthew Otten pas diep in het vierde kwart voor het eerst op voorsprong. In die fase leek Donar de winst te kunnen pakken, maar Den Bosch had net voldoende over om de eerste halve finale in 68-68 te laten eindigen. Dat betekent dat beide ploegen voor de beslissende wedstrijd gewoon op nul nul beginnen. En het heel simpel is; de winnaar gaat naar de finale.

Mocht het zover komen dan kan Donar na het eerder winnen van de beker en uitschakeling in de halve finale om de landstitel met een mooie prijs afsluiten. In de andere halve finale strijden ZZ Leiden en Oostende om het tweede finaleticket.