Sport

Donar op rand van halve bekerfinale

Een week geleden werd de kwartfinale van de bekerwedstrijd tussen Donar en Feyenoord Rotterdam gestaakt vanwege een defect scorebord. Het duel ging dinsdagavond in de herkansing en hoe. Donar veegde de gasten met 92-58 MartiniPlaza uit. De return is daarmee verworden tot een formaliteit.


Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk
Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Daar leek het in het eerste kwart nog niet op toen de ploeg van coach Erik Braal met 22-18 achterstond. In de tweede tien minuten liepen de gasten zelfs weg naar 27-20. Mede door fel verdedigend werk. Het was Vernon Taylor die vervolgens twee driepunters voor zijn rekening nam en Donar terugbracht in de wedstrijd. Het tempo ging omhoog en bij rust was het al 44-33.

De toon was gezet en de thuisploeg stopte niet meer. Gesteund door een goede verdediging raasden de spelers van Donar over de vloer. De bijna 3.000 toeschouwers genoten met volle teugen. De schoten van afstand bleven vallen en reboundend overklaste Donar de Rotterdammers met 50 om 27. Het gevolg was een verschil van meer dan 30 punten in het voordeel van Donar. 

Shane Hammink en Vernon Taylor waren topscorer met 17 punten. De return is op donderdag 6 februari in Rotterdam. Normaal gesproken kan Donar een ticket voor de halve finale niet meer ontgaan.