Sport

Donar op voorsprong na eerste zege in kwartfinale

In de kwartfinale om het landskampioenschap heeft Donar een 1-0 voorsprong genomen. In de best-of-three serie won Donar in MartiniPlaza met 75-65 van Yoast United. De return in Bemmel is donderdagavond om 20.30 uur. Bij winst gaat Donar naar de halve finale en treft daar een aartsrivaal Heroes Den Bosch.


Leestijd: 1 minuut

International Schaftenaar tekent contract bij Donar
International Schaftenaar tekent contract bij Donar

De ploeg van coach Andrej Stimac nam voor de pauze al een voorschot op de zege en stond halverwege ruim voor; 47-32. De 2900 toeschouwers zagen in ieder geval bij alle spelers iets bijzonders. Ze laten allemaal hun snor staan. En die gaan er pas af op het moment dat Donar uitgeschakeld is of het kampioenschap kan vieren. Clay Mounce leverde met dertien punten een belangrijke bijdrage in de eerste twee kwarten.

Na de pauze kon de thuisploeg niet aanknopen bij het niveau van de eerste helft. Met minder energie leek Donar te proberen te sparen om de zege zo zuinig mogelijk over de streep te trekken. Dat ging ten koste van het spelritme waar Donar in het laatste kwart bijna de tol voor betaalde. De gasten kwamen terug tot 66-60, terwijl Donar bijna met bijna twintig punten voor had gestaan. De Groningers keerden het tij net op tijd. Dankzij scores van Willem Brandwijk en de Zweed Viktor Gaddefors in de slotfase liep de voorsprong weer op en kwam de belangrijke zege niet in gevaar.

Clay Mounce was topscorer met 17 punten. Mocht Donar het in de tweede wedstrijd niet af kunnen maken dan volgt zondagmiddag de beslissende derde wedstrijd in MartiniPlaza. De halve finale begint op woensdag 10 mei.