Sport

Donar op zoek naar Europese revanche in Londen

Voor de basketballers van Donar breekt de belangrijkste fase aan in de strijd om de FIBA Europe Cup. De terugronde in Poule A begint. Donar won vorige week na verlenging in Oostenrijk van Kapfenberg Bulls en verloor thuis van Londen Lions en Medi Bayreuth. Om goede kansen op een Europees vervolg te houden is woensdagavond winst in Londen noodzakelijk.


Leestijd: 1 minuut

Martiniplaza zit ongetwijfeld vol tegen Den Bosch
Martiniplaza zit ongetwijfeld vol tegen Den Bosch

Drie weken geleden kreeg de ploeg van coach Matthew Otten in MartiniPlaza een stevige 79-60 nederlaag te verwerken tegen Londen Lions. De Lions zijn na drie speelronden koploper met zes punten. Bayreuth heeft vijf punten en Donar vier. De wedstrijd wordt gespeeld in de Copper Box Arena. De hal gebouwd ten tijde van de Olympische Spelen in 2012 biedt plaats aan 6000 toeschouwers.

Afgelopen zondag miste Donar in Zwolle, waar Landstede met 75-63 verslagen werd, nog altijd Lotanna Nwogbo en Austin Luke. Henry Caruso is al een tijdje weer fit en speelde zowel tegen Kapfenberg als Zwolle een bepalende rol. Of winnen in Londen realistisch is, is zeer de vraag. De begroting van de Lions ligt fors hoger dan de boekhouding van Donar. Dat is meestal een goede idicator van het verschil in onderlinge kwaliteiten.