Sport

Donar rechtstreeks geplaatst voor de poulefase Europe Cup

Terwijl Donar druk bezig is om de nieuwe selectie op orde te krijgen voor het komende seizoen zijn ook al diverse zaken die de schaduw vooruit werpen. Bijvoorbeeld Europees basketbal. Donar hoort in de Europe Cup bij de tien geplaatste teams in de poulefase.


Leestijd: 1 minuut

Een vol Martiniplaza bij een wedstrijd van Donar
Een vol Martiniplaza bij een wedstrijd van Donar

De overige geplaatste teams zijn: Kangoeroes Mechelen (Bel), BC Balkan (Bul), Merlins Crailsheim (Ger), Hapoel Galil Elion (Isr), New Basket Brindisi (Ita), Anwil Wloclawek (Pol), FC Porto (Por), CSM CSU Oradea (Roe) en Gaziantep (Tur). Daarnaast zijn er maximaal 18 plaatsen gereserveerd voor verliezers van de kwalificaties voor de Basketball Champions League.

De overige plaatsen worden gevuld met deelnemers aan vier kwalificatietoernooien. Bij die qualifiers horen onder andere Zorg en Zekerheid Leiden en Telenet Antwerp Giants, om tot een totaal van 32 deelnemers te komen. De loting voor de FIBA Europe Cup is aanstaande donderdag.

Verder is bekend dat de strijd om de Supercup op een doordeweekse dag op het programma staat. Op woensdagavond 28 september treffen in De Maaspoort in Den Bosch landskampioen Heroes Den Bosch en bekerwinnaar Donar elkaar vanaf 20.00 uur.