Sport

Donar start pas begin maart aan competitie met Belgische topclubs

Het geduld van de Donar-fans wordt de eerste maanden van het jaar behoorlijk op de proef gesteld. Dit jaar kwamen hun helden pas vier keer in actie, waarvan maar één keer in Martiniplaza. De reguliere competitie is nu voorbij en de BNXT-League met België begint pas op 6 maart.


Leestijd: 1 minuut

Het was weer een keer genieten voor de Donar-fans
Het was weer een keer genieten voor de Donar-fans

Afgelopen zaterdag speelde Donar in 2024 pas voor de eerste keer thuis. Waarschijnlijk een belangrijke oorzaak voor het feit dat vierduizend mensen de weg naar Martiniplaza gevonden hadden. Die vervolgens met een kater naar huis gingen, omdat de Groningers zwaar teleurstelden in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie en met 70-62 van Feyenoord Basketbal verloren.

De kans op revanche laat nog even op zich wachten. Het seizoen gaat nu verder met de BNXT-League waarin de beste Nederlandse en Belgische ploegen in een volledige competitie gaan uitmaken wie de beste van beide landen is. Donar begint hier op woensdag 6 maart aan met een thuisduel tegen RSW Liège Basket uit Luik. Vervolgens komt op zaterdag 23 maart Spirou Basket uit Charleroi naar Groningen.

Op paasmaandag 1 april komt Filou Oostende naar Plaza. Op maandag 22 april is het de beurt aan Hubo Limburg United uit Hasselt en Donar de laatste thuiswedstrijd in deze competitie is op dinsdag 30 april wanneer de Telenet Giants uit Antwerpen op bezoek komen. Zo staat er genoeg op het programma, maar is het voor de liefhebbers nog wel even wachten.