Sport

Donar stelt met Drago Pašalić fulltime technisch directeur aan

Drago Pašalić is vanaf het nieuwe basketbalseizoen technisch directeur bij zijn oude club Donar. Na een lange internationale carrière speelde Pašalić drie seizoenen (2016-2019) in Groningen. Hij volgt bestuurslid technische zaken Martin de Vries op, die er na tien jaar een punt achter zet. Pašalić treedt per 1 april in dienst en tekent voor onbepaalde tijd.


Leestijd: 1 minuut

Donar stelt met Drago Pašalić fulltime technisch directeur aan
Donar stelt met Drago Pašalić fulltime technisch directeur aan

Na drie jaar Donar sloot Pašalić zijn loopbaan af met een seizoen bij ZZ Leiden. Na zijn actieve spelerscarrière vervulde hij vorig jaar de functie van hoofd technische zaken bij de basketbalacademie in Den Bosch bij Heroes. Passend binnen de ambities van Donar, zoals omschreven in het merkmanifest, wordt de organisatie steeds verder geprofessionaliseerd en daar is de aanstelling van een technisch directeur een wezenlijk onderdeel van.

Deze functie omvat meer dan het samenstellen van de selectie van het eerste team. De technisch directeur van Donar zal zich ook bezighouden met het verder doorontwikkelen en uitvoeren van het basketbaltechnische gedeelte binnen Donar, inclusief de verdere ontwikkeling van de jeugdopleiding van Donar en haar samenwerkingspartners.

In de voorgaande jaren heeft Pašalić een groot netwerk opgebouwd. Het bestuur van Donar is ervan overtuigd dat hij een grote bijdrage zal gaan leveren aan de verder ontwikkeling van Donar in de breedte.