Sport

Donar struikelt over eerste horde richting poulefase Europe Cup

De basketballers van Donar proberen zich deze week te plaatsen voor de poulefase van de Europe Cup. In Macedonië spelen de Groningers in de voorronde en verloren de eerste kwalificatiewedstrijd tegen BC Sabah uit Azerbeidzjan met 75-72.


Leestijd: 1 minuut

Een vol Martiniplaza bij een wedstrijd van Donar
Een vol Martiniplaza bij een wedstrijd van Donar

In Skopje speelt Donar dinsdagavond tegen Rapid Boekarest en donderdagavond is het organiserende Rabotnicki Skopje de laatste opponent. De winnaar plaatst zich voor de poulefase evenals de twee beste nummers twee van de zeven voorrondes. De ploeg van coach Andrej Stimac had in de ultieme slotfase de kans om er minimaal een verlenging uit te slepen, maar Justinas Ramanauskas miste een driepunter voor 75-75.

Het eerste kwart was met 23-18 voor Donar. In de wetenschap dat Jordy Kuiper en Sam van Oostrum wegens blessures nog altijd afwezig zijn. Richting de pauze in het tweede kwart raakte Donar op achterstand. Ondanks dat er keihard gewerkt werd voor een goed resultaat. In het derde en vierde kwart keek de recent heropgerichte club tegen een kleine achterstand aan en slaagde er niet in om de regie over te nemen.

Ondanks prima driepunters van Sander Hollanders, topscorer met 18 punten. Theo John maakte zestien punten en pakte elf rebounds. In een poule met vier is beginnen met een verliespartij nooit gunstig. De tweede komende wedstrijden moeten sowieso gewonnen worden om aanspraak te maken op poulewinst en directe plaatsing. In alle andere gevallen is het hopen dat het kwartje richting een beste tweede gunstig valt.