Sport

Donar trekt zege na spannende slotfase over de streep

Na de zware 98-67 nederlaag afgelopen weekend tegen Leiden heeft Donar zich woensdagavond gerevancheerd met een overwinning. In Bemmel werd met 89-81 gewonnen van nieuwkomer Yoast United. Donar staat tweede in de Dutch Basketball League met vier punten uit drie wedstrijden.


Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk
Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Het leek er lange tijd niet op dat het nog spannend zou worden. Donar had controle over de wedstrijd en leek het duel clean naar huis te spelen, maar gebrek aan concentratie zat de ploeg van coach Ivan Rudez in de weg. In het eerste kwart ging Donar vlot van start en bouwde aan een grote voorsprong. De scores vielen gemakkelijk en dat leidde tot een 30-14 voorsprong na de eerste tien minuten.

Nieuweling Watts kreeg in het tweede kwart zijn eerste speelminuten en de Amerikaan zag dat de voorsprong geconsolideerd werd naar 55-37 bij de pauze. De voorsprong liep op naar maximaal 21 punten, waarna de klad erin kwam. De thuisploeg ging alles of niks spelen en bij Donar hadden weinig nog controle over de bal.

Het gevolg was een inhaalrace. Donar miste scorend teveel en leed te vaak balverlies. De voorsprong was groot genoeg om de terugval in de slotfase op te vangen. Donar zegevierde met 89-81. Aanvoerder Thomas Koenis was topscorer met 19 punten. Donar gaat nu richting de Europese bubbel in Den Bosch waar volgende week in vier dagen drie wedstrijden gespeeld worden in de groepsfase van de FIBA Europe Cup.