Donar verliest prestigeduel van Den Bosch

De basketballers van Donar hebben de laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie met 77-65 verloren van koploper Heroes Den Bosch. Donar had zich al geplaatst voor de Elite Gold. Er stond daarom alleen prestige op het spel tussen beide grootmachten. In het derde kwart gaven de Groningers de wedstrijden uit handen.

Het was weer een keer genieten voor de Donar-fans

Al decennia treffen beide ploegen elkaar en strijden vaak om de prijzen. De Brabanders zijn onder leiding van oud-Donar coach Erik Braal bezig aan een prima seizoen en nog ongeslagen in de competitie. Donar slaagde er in de kwartfinale van de beker in om Den Bosch de enige nederlaag van het seizoen toe te brengen. Op 12 januari zegevierde Donar in MartiniPlaza met 72-50. Een herhaling van zo'n klinkende overwinning zat er niet in.

Tot de pauze ging het gelijk op en zat er met een 44-45 ruststand geen verschil tussen beide ploegen. In het derde kwart ging het mis. De thuisploeg kreeg grote moeite om de juiste aanvallen op het parket te leggen en Den Bosch deed er een schepje bovenop. Dat zorgde snel voor een achterstand van meer dan tien punten. Die marge bleek beslissend. Het lukte de ploeg van Andrej Stimac niet om de terugval in positieve zin om te draaien om zo een nederlaag te voorkomen.

Beste man aan Donar kant Vernon Taylor was topscorer met 20 punten. Donar blijft vijfde in de BNXT League met 27 punten uit 17 duels. Komende zaterdag sluit Donar de reguliere competitie af met een uitduel tegen nummer vier Aris Leeuwarden.