Sport

FC Groningen krijgt uitstel om huur te betalen; geen afstel

FC Groningen heeft van de gemeente Groningen uitstel gekregen om de huurverplichtingen voor het huidige seizoen later te betalen. Van afstel is geen sprake, maar wel heeft de club tot 2048 de tijd om het bedrag te betalen. Het huurbedrag van 2 miljoen euro geeft FC Groningen stevige verlichting in de liquiditeitspositie.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen begint aan laatste kwartet wedstrijden
FC Groningen begint aan laatste kwartet wedstrijden

Deze constructie kost de gemeente geen geld, maar levert FC Groningen dit jaar wel financiële lastenverlichting op en daar is algemeen directeur Wouter Gudde heel blij mee laat hij op de website weten. “Toen de ernst van de coronacrisis duidelijk werd, konden we al snel constateren dat ook FC Groningen het zonder hulp van supporters, sponsors en andere stakeholders heel lastig zou gaan krijgen.'

Die steun kwam massaal. Er zijn inmiddels bijna 8000 seizoenkaarten verkocht en sponsoren lieten in grote getale weten af te zien van financiële compensatie wegens gemiste thuiswedstrijden. Op die manier kwamen financiële stromen op gang en hoefde minder terugbetaald te worden. 

'We kunnen alleen maar stellen dat veel mensen in en om de club het heel goed voor hebben met FC Groningen en dat de club er voor veel mensen echt toe doet. Dat vermoeden hadden we al wel, maar het is fantastisch om te zien dat in zeer moeilijke tijden dit in woord en gebaar wordt bevestigd. We zijn iedereen die tot nu toe een steentje heeft bijgedragen aan het door de crisis loodsen van de club enorm dankbaar,' besluit Gudde zijn reactie.