Sport

Donar wil Europese bubbel naar MartiniPlaza halen

Donar wil een Europese bubbel naar MartiniPlaza halen. De basketbalclub heeft zich kandidaat gesteld voor het organiseren van de kwalificatiewedstrijden voor de FIBA Europe Cup. Tussen 27 September en 1 oktober zullen zal er in vier verschillende poules gestreden worden om plaatsing in het reguliere seizoen van de FIBA Europe Cup. MartiniPlaza en Donar hebben een aanbod bij de FIBA neergelegd voor de organisatie van de groep waarin Donar zich moet kwalificeren voor het hoofdtoernooi.


Leestijd: 1 minuut

Een vol Martiniplaza bij een wedstrijd van Donar
Een vol Martiniplaza bij een wedstrijd van Donar

Mede door het organiseren van een zeer succesvolle FIBA Europe Cup bubbel afgelopen jaar in Den Bosch, die samen met Heroes Den Bosch werd georganiseerd, is alle kennis in huis om de bubbel naar Groningen te halen. Daarnaast heeft de club dankzij de ondersteuning van de Gemeente Groningen, het Ministerie van VWS, NH Hotels en MartiniPlaza een sterk bid gecreëerd dat duidelijk kan voldoen aan de standaarden van de FIBA.

Daarbij sluit het organiseren van dit soort toernooien perfect aan bij de ambities van Donar en MartiniPlaza. Waar Donar altijd voor het sportief hoogst haalbare gaat en haar fans zo goed mogelijk wil bedienen, heeft MartiniPlaza de ambitie om interessante sportwedstrijden en toernooien naar Groningen te halen. De organisatie van het UEFA Futsal EURO 2022 toernooi, samen met de Ziggo Dome in Amsterdam, is daar het bewijs van. De samenwerkingspartner van Donar zet deze ambitie kracht bij door de recente investeringen in scorebord, speelvloer, verlichting, baskets en kleedkamers, waardoor Donar in het bid naar de FIBA nu de hoogst mogelijke kwaliteit kan bieden op al deze onderdelen.

De FIBA zal zich begin volgende week buigen over de ingekomen voorstellen. Voorafgaand aan de loting van volgende week donderdag zullen waarschijnlijk de vier speelsteden bekendgemaakt worden.