Donar wint laatste oefenwedstrijd in leeg MartiniPlaza

Bij Donar waren ze er helemaal klaar voor om coronaproof 1400 bezoekers toe te laten bij de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen Eisbären Bremerhaven. Maar anderhalf uur voor de wedstrijd werden de aangescherpte maatregelen van kracht, waardoor geen enkele toeschouwer getuige was van de 80-65 zege.

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Zo kon bijna niemand zien dat er nieuwe scoreborden zijn, er een nieuwe vloer in lag, de verlichting vernieuwd is en nieuwe baskets aangeschaft zijn. Het hadden mede de ingrediënten moeten zijn voor een zo compleet mogelijke basketbalavond. Er lag zelfs een protocol om aanstaande zaterdag tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen Almere Sailors 1800 fans toe te laten, maar dat is de komende weken niet aan de orde.

Tegen Bremerhaven, uitkomend op het één na hoogste niveau in Duitsland, sloeg de ploeg van coach Ivan Rudez in het derde kwart toe. Na een 37-32 achterstand halverwege volgde een 34-18 score in het derde kwart. Een serie van twaalf onbeantwoorde punten legde de basis. 32-37 veranderde in een 44-37 voorsprong. Damjan Rudez was de belangrijke man aan de kant van de thuisploeg.

De zoon van de coach was goed voor 19 punten waarvan vijf driepunters. Donar was na rust agressiever dan ervoor en dat maakte het verschil. Zorgelijk was het uitvallen van Juwann James in het tweede kwart. Medisch onderzoek moet uitwijzen hoe ernstig de knieblessure is. De competitie begint zaterdag voor Donar in wederom een leeg MartiniPlaza.