Sport

Donar wint laatste oefenwedstrijd voor hervatting competitie

Komende zondagmiddag hervatten de basketballers van Donar de competitie met een thuiswedstrijd tegen Landstede Hammers uit Zwolle. Direct een aantrekkelijk affiche. In aanloop naar dit duel oefende Donar nog een keer. Dinsdagavond werd in Leiden met 88-84 gewonnen van Zorg en Zekerheid Leiden.


Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk
Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Halverwege stonden de Groningers met 50-37 voor, maar die marge verdween na de thee als sneeuw voor de zon. Aan het eind van het derde kwart stond Donar plots met 63-62 achter, maar twee rake vrije worpen zorgden voor een minimale voorsprong bij het ingaan van het laatste kwart. De laatste tien minuten verliepen buitengewoon spannend. Donar kwam op achterstand, maar knokte zich terug. In de absolute slotfase leek de zege bij een 86-81 voorsprong binnen.

Een driepunter voor Leiden zette de boel weer op scherp. Twee rake vrije worpen van Damjan Rudez brachten de beslissing. Een 88-84 zege. Rudez was topscorer met 26 punten. Henry Caruso noteerde 25 punten. Coach Ivan Rudez is niet vrij van zorgen. Om diverse redenen waren Juwann James, Will Moreton en Sheyi Adetunji niet inzetbaar. Het is onduidelijk of ze komende zondag inzetbaar zijn.