Sport

Donar wint na sterke tweede helft opnieuw van Antwerpen

Donar heeft weer een mooi hoofdstuk toegevoegd aan het avontuur in de BNXT League met België. Na de zege na twee verlengingen eind maart in Antwerpen tegen Antwerp Giants was het in MartiniPlaza met 81-75 opnieuw prijs. Donar is gestegen naar de vijfde plaats met nog twee speelrondes te gaan.


Leestijd: 1 minuut

Donar speelt sowieso nog één keer thuis
Donar speelt sowieso nog één keer thuis

Voor de pauze leek het er nog niet op dat Donar er met de winst vandoor zou gaan. De gasten hadden steeds een kleine voorsprong en de ploeg van coach Matthew deed er alles aan om in het spoor te blijven. Halverwege stond Donar met 39-33 achter. Na de pauze stond er plots een ander Donar in het veld. De thuisploeg nam onder leiding van de steeds beter spelende Austin Luke de regie.

Met een paar goede scores van afstand nam de bekerwinnaar de leiding. Er zat meer energie in de ploeg en dat betaalde zich uit. De 3100 fans zagen Donar in het vierde kwart zelfs een voorsprong van meer dan tien punten nemen. Toch kwam Antwerp nog terug tot 78-73, maar een driepunter van topscorer Jimmy Gavin zorgde voor de definitieve beslissing.

Gavin maakte 15 punten. Donar speelt nog twee wedstrijden in de competitie met de Belgen. Te beginnen aanstaande zaterdag in Bergen tegen Belfius Mons-Hainaut. De Belgen hebben één punt meer dan Donar.