Sport

Donar wint na zwakke start van hekkensluiter

De basketballers van Donar zijn 2022 begonnen met een 85-58 overwinning op hekkensluiter The Hague Royals. In een leeg MartiniPlaza leek het er in het begin niet op dat een ruime zege het resultaat zou zijn. Het begin was ronduit zwak van de thuisploeg. Donar is geklommen naar de zevende plaats in de BNTX League met 21 punten uit dertien duels.


Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk
Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

De ploeg van coach Matthew Otten sloot 2021 af met twee nederlagen en was bij de eerste de beste kans in het nieuwe jaar ongetwijfeld op jacht naar revanche. Deze drang bleek echter niet in de beginfase. Sterker nog, de gasten uit Den Haag pakten verrassend het initiatief. In de wetenschap dat ze door ziekte en blessures gehavend waren. Ze wonnen pas één keer dit seizoen, maar daar bleek weinig van.

Donar leek zich een kat in een vreemd pakhuis te voelen. Er zat aanvankelijk weinig lijn in het spel en er ging meer fout dan goed. Na het eerste kwart stond Donar met 20-18 achter. Na een hele magere 38-35 voorsprong halverwege lukte het de thuisploeg om na de pauze het gat wel te slaan. Er kwam meer drive en overtuiging in het spel. Dat resulteerde in een 31-14 kwartstand. Daarmee was het verschil gemaakt

En zo rolde er uiteindelijk nog een ruime 85-58 overwinning uit voor Donar, maar wat bleef hangen was het uiterst povere begin. 'Onacceptabel' liet coach Otten na afloop optekenen. Lotanna Nwogbo was topscorer met 20 punten. Donar speelt woensdagavond in Amsterdam tegen Apollo. Een duel tussen de nummers zes en zeven.