Sport

Donar zet voor de zevende keer de beker in de prijzenkast

Het was na ruim twee jaar bijna surrealistisch. Voor ruim 4000 fans in een kolkend MartiniPlaza vierde Donar en de fans een groot feest na afloop van de gewonnen bekerfinale. Donar versloeg Heroes Den Bosch met 76-71 en won daarmee voor de zevende keer de beker. De beslissing viel in het laatste kwart.


Leestijd: 1 minuut

Martiniplaza zit ongetwijfeld vol tegen Den Bosch
Martiniplaza zit ongetwijfeld vol tegen Den Bosch

Donar liet op het juiste moment zien waar het toe in staat is. Na een lastige periode rond de jaarwisseling en een tegenvallend Europees avontuur heeft het er alle schijn van dat de ploeg van coach Matthew Otten elkaar gevonden heeft en weet wat ze moeten doen om succesvol te zijn. Ook tegen aartsrivaal Den Bosch met oud-Donar coach Erik Braal aan het roer.

Het was een razend spannend duel, waarin de marges nooit groot waren. Na 25-25 in het eerste kwart stond Donar halverwege slechts een puntje voor; 41-40. En eindelijk kon Austin Luke zijn kwaliteiten laten zien. De nieuweling werkte het hele seizoen aan herstel en maakte afgelopen woensdag tegen Mons zijn eerste minuten. Met vijftien punten en prima spel zette Luke als medetopscorer zijn handtekening onder deze finale.

Jimmy Gavin speelde ook een belangrijke rol. Met vijf punten op rij bracht hij Donar na een 68-64 achterstand weer op voorsprong in de slotfase. Den Bosch brak niet, maar een dunk van Henry Caruso bracht Donar definitief in veilige haven. Net iets meer scherpte in de slotfase bracht Donar de winst. Een mooie opsteker voor de rest van het seizoen. En misschien was de grootste winst wel dat het feest gevierd kon worden met 4100 uitzinnige fans.