Sport

Donar ziet seizoen volledig mislukken na uitschakeling om landstitel

Geen enkele prijs dit seizoen voor de basketballers van Donar. In het coronajaar slaagde de Groninger basketbaltrots er niet in om ergens een prijs te winnen. Europees viel het tegen, in de kwartfinale van de beker ging het mis en donderdagavond volgde de uitschakeling in de strijd om de landstitel. In het beslissende derde duel was Den Bosch in de Maaspoort met 82-74 te sterk.


Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk
Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Het ontslaan van Ivan Rudez begin april is niet de oplossing gebleken. Zijn vervanger Pete Miller heeft er ongetwijfeld alles aan gedaan, maar Donar schoot tekort. De kansen waren er zeker wel in de beslissende wedstrijd, maar de thuisploeg bleek doortastender. Na een matige start van de gasten herpakte Donar zich in het tweede kwart, maar keek bij rust wel tegen een 44-35 achterstand aan.

In het derde kwart ontspon zich een echt basketbalgevecht waarin het in de richting van Donar leek te gaan. Onder leiding van Jarred Ogungbemi-Jackson kwam de zevenvoudig landskampioen met 59-58 voor en zette Den Bosch onder druk. Het slotkwart brak aan bij 66-62 in het nadeel van Donar. Tot 69-69 ging het gelijk op. Vervolgens liep Ogungbemi-Jackson tegen zijn vierde fout aan. De Amerikaan ging even naar de kant en het ging prompt mis.

Den Bosch hield het hoofd koel en liep uit naar 77-70. Dat bleek voldoende om de beslissende stoot uit te delen. Donar was geklopt en realiseerde zich dat het over en uit was. Een mislukt seizoen kwam abrupt tot een einde. Ogungbemi-Jackson was met 20 punten nog één keer topscorer. Het missen van de fans zal, los van een aantal spelers die tegenvielen, ongetwijfeld in negatieve zin meegespeeld hebben. Het is voor Donar zeker te hopen dat spelen met publiek na de zomer weer mogelijk is.