Sport

Doorgaan Gyas-Hunze race onzeker

De voorbereidingen van de 43e Gyas-Hunze Race zijn in volle gang. Normaal gesproken komen honderden roeiers dit weekend naar Groningen voor een roeiwedstrijd over het water tussen de Berlagebrug en het botenhuis van roeivereniging De Hunze. Het doorgaan is twijfelachtig.


Leestijd: 1 minuut

Doorgaan Gyas-Hunze race onzeker
Doorgaan Gyas-Hunze race onzeker

Door de overvloedige regenval is de waterstand in het Hoornsediep te hoog om in een roeiboot onder een fietsbruggetje door te kunnen. Bij het botenhuis van Gyas langs het Noord-Willemskanaal gaan veel boten te water om op te roeien naar het parcours. De boten zijn te zwaar om langere tijd mee te sjouwen. Op de route van 2500 meter liggen zeven bruggen waar de roeiers langs moeten. Daar is de waterstand niet te hoog.

Een ander punt is de verwachte harde wind. Als het harder waait dan windkracht 6 wordt het te gevaarlijk. Bij windkracht 7 moet tot afgelasting over gegaan worden. Het is nu afwachten of de waterstand door de overvloedige regenval nog voldoende zakt. De organisatie houdt de situatie constant in de gaten en neemt uiterlijk vrijdagochtend een besluit over het wel of niet doorgaan.