Sport

Drie spelers Lycurgus op longlist Nederlands team

Robin Boekhoudt, Luuk Hofhuis en Jeffrey Klok staan namens Nova Tech Lycurgus op de longlist van het Nederlands team waaruit bondscoach Roberto Piazza zijn keuze gaat maken voor het internationale programma komende zomer. De missie is om via de Volleybal Nations League (VNL) een plek naar de Olympische Spelen in Parijs af te dwingen.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus is nog in de race om de landstitel
Lycurgus is nog in de race om de landstitel

Hofhuis, Boekhoudt en Klok maken deel uit van een lijst met 31 namen. Wanneer de bondscoach een definitieve selectie bekendmaakt is niet bekend. De selectie gaat vanaf begin mei trainen. Op zondag 12 mei staat een in Rotterdam een oefenwedstrijd tegen Japan op het programma. Voor de Lange Mannen begint dan op 19 mei het laatste stuk van het olympisch kwalificatietraject.

In drie speelweken van de VNL moet de ploeg van bondscoach Piazza zich opwerken van de dertiende naar de negende plek op de wereldranglijst om via die route alsnog een ticket voor Parijs te bemachtigen. Iets wat vorig jaar tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi mislukte. Klok maakte toen deel uit van het Nederlands team.

De VNL voert Nederland langs Antalya, Ottawa en Manilla. In alle drie de steden speelt Oranje vier wedstrijden. Na 22 juni wordt de nieuwe wereldranglijst bekend en is duidelijk of Oranje erin geslaagd is de op voorhand pittige klus te klaren. Voor Lycurgus geldt dat komende woensdag de beslissende wedstrijd in de halve finale om de landstitel op het programma staat. In Apeldoorn is Draisma Dynamo vanaf 20.00 uur de tegenstander.