Sport

Droom komt uit voor fysiotherapeut Lycurgus

‘Een droom wordt werkelijkheid.’ Mooi nieuws voor fysiotherapeut Malou Alferink van Amysoft Lycurgus. Ze is sinds eind vorige week met het Nederlands vrouwenvolleybal team in het Italiaanse Rimini om de verzorging en behandeling van de beste volleybalsters van Nederland op zich te nemen tijdens de Volleyball Nations League.


Leestijd: 1 minuut

Droom komt uit voor fysiotherapeut Lycurgus
Droom komt uit voor fysiotherapeut Lycurgus

Oranje speelde inmiddels de eerste wedstrijden van de vijftien in totaal. België werd met 3-0 verslagen en tegen Duitsland volgde een 3-2 nederlaag.

‘Het is een onwijs compliment voor mij. Ik krijg vier weken de kans om te laten zien wat ik in mijn mars heb.’ Een prachtig avontuur voor de bezige bij van Lycurgus. Naast haar job bij Lycurgus als fysiotherapeute vanuit Medisch Centrum Zuid (MCZ) in Groningen is Alferink al een aantal jaren bij de Nevobo betrokken bij de meisjes pre-jeugd, jeugd en later Jong Oranje.

Dankzij de Groningse talenten Jolien Knollema en Kim Klein Lankhorst. Beiden zaten op de topsporttalentschool. Daar was Alferink gedetacheerd en kreeg beide meiden ruim vier jaar geleden onder behandeling. De twee maakten deel uit van de pre-jeugd selectie van Nederland. Daar ging de fysio weg en zo rolde de geboren Luttenbergse erin. ‘Ik ben steeds met deze lichting meegegaan en inmiddels zit ik bij Jong Oranje.’

‘Het is voor mij een fantastische stap. Het voelt nog gaver dan alles wat ik al doe en het past bij mijn ambitie. Ik werk graag in een topsportomgeving. Bondscoach Avital Selinger ken ik van Jong Oranje en Rianne Verhoek, die in december met ons mee was naar Moskou,  is scout. Het is één grote familie.’ Het wordt vaktechnisch een interessante ervaring. ‘Ik kan nu zien wat ik nog mis in mijn repertoire om het als fysio zelfstandig te kunnen.’

De 30-jarige Alferink, die sinds de zomer van 2016 deel uitmaakt van de staf van Lycurgus, gaat een drukke zomer tegemoet. Vanaf vrijdag vijf weken op pad met Oranje. Dan een paar dagen thuis om vervolgens drie weken met Jong Oranje bezig te zijn. Jong Oranje speelt het WK onder 21 in Rotterdam. Op 18 juli zit de totale klus er na acht weken op.