Sport

Eenvoudige zege voor Lycurgus in Nijmegen

Samen Lycurgus blijft in 2023 aan de winnende hand. In Nijmegen versloeg de Supercupwinnaar VoCASA eenvoudig met 3-0 via de setstanden 25-19, 25-17 en 25-15. Een solide zege wat Samen Lycurgus voorlopig naar de derde plaats brengt in de Eredivisie met 34 punten uit 15 duels. Drie verliespunten meer dan koploper Simplex SSS.


Leestijd: 1 minuut

Van Gent kondigt na vijf jaar vertrek aan bij Lycurgus
Van Gent kondigt na vijf jaar vertrek aan bij Lycurgus

In ruim een uur had Samen Lycurgus de punten in de tas. Het was net als afgelopen zaterdag in de met 3-1 gewonnen topper tegen Numidia VC Limax een echte teamprestatie. Blokkerend was het spel goed op orde. Gaandeweg de wedstrijd kreeg de ploeg van coach Arjan Taaij steeds meer controle en mede omdat servedruk bij de thuisploeg volledig ontbrak ontwikkelde de wedstrijd zich gunstig zonder dat de gasten zich bovenmatig in hoefden te spannen.

Taaij was na afloop te spreken met uiteraard kritische noten. 'Ons side-out spel was ruim tachtig procent. Dat is goed voor de stabiliteit en vertrouwen. De eerste set was prima waarna we wat slordiger werden zo her en der. En serverend blijft het een uitdaging om de balans tussen servefouten en aces goed in balans te houden. Het aanvalsrendement was oké en we zijn geen moment in gevaar geweest. Op naar zondag.'

Het lijkt erop dat Tieme de Jong eerder weer kan aansluiten dan eerst het geval leek. De spelverdeler liep vorige week een scheurtje op in zijn rechterpink. Een tweede bezoek aan het ziekenhuis woensdag verliep positief. De Jong mag vanaf aanstaande maandag weer voorzichtig beginnen met opbouwen. Komende zondagmiddag speelt Samen Lycurgus om 14.00 uur in het Alfa-college Sportcentrum de thuiswedstrijd tegen Prima Donna Kaas Huizen.