Sport

Eerste thuisduel FC Groningen in 2024 in teken van overleden dierbaren

FC Groningen eert jaarlijks haar supporters die in het afgelopen kalenderjaar zijn overleden. Het eerste thuisduel van 2024 tegen Jong AZ op vrijdag 26 januari staat in het teken van In Memoriam. Familieleden die iemand in 2023 hebben verloren en deze FC-supporter op vrijdag 26 januari in Euroborg willen herdenken, kunnen hun dierbare aanmelden.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen aan het begin van dit seizoen thuis tegen Willem II
FC Groningen aan het begin van dit seizoen thuis tegen Willem II

In Memoriam is al jaren een traditie binnen FC Groningen waarbij club, spelers, staf en supporters samen stil staan bij de in het afgelopen jaar overleden supporters. Waar eerder deze herdenking gepland stond rondom de laatste thuiswedstrijd van het jaar, is er afgelopen seizoen gekozen voor de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe kalenderjaar.

De ploeg van trainer Dick Lukkien hervat het seizoen met drie uitwedstrijden en speelt pas op 26 januari voor de eerste keer weer in de eigen Euroborg.  Na de opkomst van de spelers volgt één minuut applaus voor de overleden supporters, terwijl namen en foto’s worden getoond op de videoschermen. Rondom het veld worden fakkels ontstoken. In Memoriam is een initiatief van officiële supportersgeledingen van de club in samenwerking met FC Groningen.

Uitsluitend in overleg met de familie van de overledene zal de aanvraag worden uitgevoerd. Voor het doen van een aanvraag kan gebruik worden gemaakt van de link: www.fcgroningen.nl/supporters//in-memoriam/