Eindelijk weer zege voor hardwerkend Donar

Na vier nederlagen op rij konden de basketballers van Donar eindelijk weer een overwinning begroeten. In MartiniPlaza stond er na vier keer tien minuten 72-69 op het scorebord tegen Landstede Hammers. Donar staat zesde in de BNXT League met 16 punten uit elf duels.

Het was weer een keer genieten voor de Donar-fans

De eerste vijf plaatsen zich na achttien wedstrijden voor de Elite Gold. Dat is minimale doel waar de ploeg van coach Andrej Stimac zich op richt om perspectief op prijzen in leven te houden. Vier nederlagen op rij deden daar geen goed aan. Spelers vertrokken en vervangers kwamen ervoor terug in de hoop daarmee het niveau omhoog te brengen. Nou was het tegen de formatie uit Zwolle zeker niet hoogstaand, maar er werd wel gestreden.

Iets wat dit seizoen niet altijd het geval was.  Voor ruim drieduizend fans maakte de nieuwe spelverdeler, die lang op een werkvergunning moest wachten, Andrej Magdevski zijn debuut. Na een stroef begin kwam de aangever steeds beter in de wedstrijd. Hij noteerde tien punten. In de spannende wedstrijd stond Donar halverwege met 39-36 achter. En met nog tien minuten te gaan stond deze nadelige marge nog steeds op het bord.

Het vierde kwart golfde nogal op en neer. Zwolle liep weg naar 60-55, waarna de thuisploeg aanzette voor een slotoffensief. Onder leiding van de Zweed Viktor Gaddefors keerde het beeld en kwam een strijdend en hardwerkend Donar op 68-61. Daarmee was het niet gedaan, want de gasten kwamen terug tot 68-67. Verder kwam het niet. Donar trok de kleine voorsprong over de streep en boekte de eerste competitiezege in ruim een maand. Gaddefors was met achttien punten topscorer.

Donar komt dit jaar nog één keer in actie. Op dinsdag 27 december is Den Helder Suns gastheer met de zesde plaats als inzet. Donar heeft één punt meer dan de Suns.