Sport

Elias Olsson krijgt geen koopcontract bij FC Groningen

Elias Olsson is teruggekeerd naar Zweden. De 18-jarige verdediger werd het afgelopen half jaar door FC Groningen gehuurd van Kalmar FF. De club had in de huurovereenkomst een optie tot koop, maar zag ervan af. Olsson speelde zijn wedstrijden voornamelijk in FC Groningen onder-21.


Leestijd: 1 minuut

Elias Olsson krijgt geen koopcontract bij FC Groningen
Elias Olsson krijgt geen koopcontract bij FC Groningen

Olsson is een 18-jarige jeugdinternational van Zweden en werd op 31 augustus tijdens de laatste dag van het zomerse transferwindow gehuurd van Kalmar FF. Olsson speelde zijn wedstrijden voornamelijk in FC Groningen onder-21, waarvoor hij één keer scoorde.

Debuut

Hoofdtrainer Danny Buijs nam de Zweed de afgelopen maanden zes keer op in de wedstrijdselectie van de hoofdmacht. Olsson debuteerde als invaller in het eerste elftal op 27 oktober tijdens de met 4-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen Helmond Sport. Precies een maand later (op 27 november) debuteerde de stopper ook in de Eredivisie, in slotfase van de met 4-1 gewonnen uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Toelichting FC Groningen
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus licht het besluit om Olsson terug te laten keren naar Zweden als volgt toe: “Wij waren zeker niet ontevreden over de ontwikkeling van Elias in Groningen en hij paste zich ook goed aan in zijn nieuwe leefomgeving. Wij moesten echter nu een beslissing nemen over de koopoptie. De voorwaarden die hieraan waren gesteld, waren voor ons op dit moment te fors. Daarom was het voor ons niet mogelijk om Elias definitief over te nemen van Kalmar en hebben we moeten besluiten om hem weer te laten gaan. Elias is en blijft een interessante speler en wij blijven hem dan ook zeker nauwlettend volgen. Voor nu danken wij hem voor zijn inspanningen bij FC Groningen in de afgelopen maanden.”

Foto: FC Groningen