Sport

Er wordt weer echt gekoerst in Groningen

Het was even wennen. Wielrenners die weer een rugnummer mogen opspelden. Een selecte groep elite en beloftenrenners plus een paar dames koersten donderdagavond op uitnodiging van de Noordelijke Wielervereniging Groningen (NWVG) en studentenwielervereniging Tandje Hoger op het evenemententerrein Roodehaan ruim een uur tijdens een trainingskoers.


Leestijd: 1 minuut

Er wordt weer echt gekoerst in Groningen
Er wordt weer echt gekoerst in Groningen

Sinds 1 juli mag het weer en daar sprongen beide clubs gretig op in. Er werd een plan ingediend en de gemeente Groningen gaf toestemming. Een officiële wedstrijd was het nog niet, maar voor de liefhebbers waren de klikkende pedalen, het opschakelen na de bochten en het zoemen van de banden een genot om weer naar te luisteren. De Ronde van Groningen was op zaterdag 2 maart de enige en tot nu toe laatste gereden wedstrijd in 2020.

Het peloton werd gevormd door zo'n veertig renners, die zich de afgelopen maanden hebben moeten vermaken met eindeloos trainen, uitdagingen op Strava aangaan zonder concreet doel. Daar kan nu langzaam weer verandering in komen, al hoewel er in de regio nog weinig wedstrijden op de kalender staan. Voorlopig prijkt alleen Rondom de Bult van Usquert op zondag 20 september op de kalender. 

Het zal de komende tijd voor de heren en dames coureurs behelpen blijven. Met een beetje mazzel kan over een paar weken weer gekoerst worden op de Gibcusbaan op Corpus den Hoorn. Dat is vanwege werkzaamheden nu nog niet mogelijk. Na dik een uur drukte talent Bodi den Grosso uit Eelde zijn wiel als eerste over de streep. Wel lekker na ruim 11.000 trainingskilometers.