Sport

Erik Braal vertrekt na vijf jaar bij Donar

n goed onderling overleg hebben Donar en coach Erik Braal besloten om volgend seizoen niet met elkaar door te gaan. Braal was vijf jaar de hoofdcoach van Donar en groeide in deze periode uit tot de meest succesvolle coach in de geschiedenis van de club. Het bestuur heeft aangegeven op zoek te willen naar nieuwe impulsen.


Leestijd: 1 minuut

Erik Braal vertrekt na vijf jaar bij Donar
Erik Braal vertrekt na vijf jaar bij Donar

In de zomer van 2015 kwam Braal naar Groningen na daarvoor coach te zijn geweest in Rotterdam, Bergen op Zoom, Leeuwarden en in Oostenrijk. In de afgelopen vijf jaar werd Donar in 2016, 2017 en 2018 landskampioen en werd in 2017 en 2018 de NBB Beker naar Groningen gehaald. Ook werd in 2016 en 201 de Supercup gewonnen. Een ander hoogtepunt was het bereiken van de halve finale van de FIBA Europe Cup in 2018 tegen Reyer Venezia.

Braal werd in de afgelopen vijf seizoenen twee keer Coach van het jaar in Nederland en één keer Coach van het jaar in de FIBA Europe Cup. Daarnaast ontving hij de Sportpenning van de Gemeente Groningen. In een bericht op de site laat Donar weten de afgelopen vijf jaar grote stappen heeft gemaakt wat mede te danken is aan Braal.

Dit seizoen had Donar zich geplaatst voor de bekerfinale, maar vanwege de coronacrisis zal Braal de strijd om deze prijs niet meer meemaken.