Sport

Fans FC Groningen blijven achter hun club staan

FC Groningen zit sportief in grote nood, maar de steun van supporters blijft vooralsnog onvoorwaardelijk. Komende zaterdag staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen Excelsior op het programma en de voorverkoop loopt zo laat de club weten uitstekend. Afgelopen zaterdag waren de publiekstribunes tegen FC Emmen uitverkocht en dat zou zaterdag ook zomaar het geval kunnen zijn.


Leestijd: 1 minuut

Een volle Euroborg
Een volle Euroborg

Net als in iedere andere thuiswedstrijd dit seizoen zal de Tonny van Leeuwen Tribune volledig uitverkocht zijn. De vakken op de Piet Fransen Tribune en Koeman Tribune raken ook goed gevuld. Supporters die met de auto naar Euroborg komen, moeten rekening houden met wegwerkzaamheden. Komend weekend is de zuidelijke ringweg afgesloten van knooppunt Euvelgunne tot aan de Hereweg.  Het verkeer wordt omgeleid via de andere ringwegen.

Groningen doet er alles aan om de gang naar de Euroborg zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zo rijden in samenwerking met Drenthe Tours vanaf de P&R Haren en Hoogkerk pendelbussen. De eerste bussen rijden vanaf 14.30 uur naar de Euroborg, de laatste bus vertrekt 25 minuten voor het eerste fluitsignaal. Op de terugweg kunnen supporters tot een uur na de wedstrijd de pendelbus terug nemen. Buslijn 28 rijdt niet vanuit het centrum van de stad. Voor supporters die op de fiets richting Euroborg komen, creëert FC Groningen extra gratis stallingsplaatsen.

De cruciale wedstrijd tegen nummer vijftien begint zaterdag om 16.30 uur.