Sport

Fans waarderen wedstrijden Donar met bijna een 8

Terwijl de voorverkoop van seizoenkaarten bij Donar in volle gang is heeft de club de resultaten van een fanonderzoek bekend gemaakt.  De uitkomsten zijn positief. De bezoekers waarderen de reguliere wedstrijden met bijna een 8 en Europese wedstrijden zelfs met een 8,3.


Leestijd: 1 minuut

Een vol Martiniplaza bij een wedstrijd van Donar
Een vol Martiniplaza bij een wedstrijd van Donar

Bijna 80 procent van de bezoekers  gaat naar de wedstrijden voor de spanning, ervaring en beleving. Voor 55 procent van de bezoekers is het zien van het team een belangrijke reden om af te reizen naar MartiniPlaza. En ruim 50 procent noemt de schoonheid van het spel als belangrijkste reden om een wedstrijd van Donar te bezoeken. Vrijwel alle respondenten blijken zich verbonden te voelen met de club.

De populairste activiteiten zijn de spelersopkomst en de cheerleaders, waar vrijwel iedereen enthousiast over is. Ruwweg een kwart geeft aan rondom de wedstrijden meer interactie met de spelers te willen en ook meer gelegenheid om vooraf gezellig bijeen te komen met leuke activiteiten. De club laat op de website weten blij te zijn met de resultaten, waar de Groninger basketbaltrots mee verder kan.