FC Groningen 2 pakt koppositie na 4-2 zege in Waalwijk

FC Groningen 2 heeft maandag de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk 2 met 4-2 gewonnen. Door de winst namen de beloften, nog ongeslagen, de leiding in de Kampioenspoule van de Reservecompetitie met 11 punten uit 5 wedstrijden.

Goalgetter Dallinga valt geblesseerd uit bij oefenduel Jong Oranje

Op de website van FC Groningen laat trainer Alfons Arts weten dat het een wedstrijd met twee gezichten was. 'In de eerste helft was het van onze kant heel matig, We hebben de twee tegengoals erg gemakkelijk weggegeven. Verder waren we erg slordig. Verdedigend stonden we voor de pauze niet goed en we gaven veel teveel ruimtes weg.' Dat leidde halverwege tot een 2-1 achterstand. Tomas Suslov maakte na 18 minuten de treffer.

Na de rust was het een ander verhaal. Er kwam meer tempo in het spel van FC Groningen en dat resulteerde in kansen. Binnen vijf minuten noteerde Max Hamelink de gelijkmaker en na ruim een uur bracht Suslov met zijn tweede treffer de gasten voor het eerst aan de leiding. Kian Slor gooide de wedstrijd een kwartier voor tijd in het slot. Na twee gelijke spelen inmiddels de derde overwinning op rij voor Jong FC Groningen.

Komende maandag komt nummer vijf Jong Heracles op bezoek op Sportpark Corpus den Hoorn.