FC Groningen begint het nieuwe jaar met gelijkspel

In een troosteloze omgeving van een lege Euroborg oefende FC Groningen donderdag tegen SV Meppen. Het duel tegen de nummer drie van de Derde Bundesliga in Duitsland eindigde in 1-1. Romano Postema tekende voor het doelpunt namens de thuisploeg. Komende maandag oefent Groningen in Duitsland tegen SV Rödinghausen als laatste voorbereiding op de hervatting van de competitie volgend weekend tegen PSV.

De intentie van FC Groningen is om voor een kort trainingskamp naar Duitsland te gaan in combinatie met de maandag te spelen wedstrijd. Het is onzeker of dit doorgaat in verband met twee coronagevallen in de selectie. Een besluit over het wel of niet doorgaan neemt men zaterdagochtend.

Tegen Meppen schoot de ploeg van scheidend trainer Danny Buijs stroef uit de startblokken. Het was sowieso geen spektakelstuk. Daarvoor ging er teveel fout en waren er te weinig boeiende momenten in de strafschopgebieden. De basis speelde voor rust en na de pauze kreeg de rest van de selectie een kans. Alleen doelman Jan Hoekstra stond de volledige negentig minuten op het veld.

De doelpunten vielen in de laatste tien minuten. Postema was attent toen de defensie van Meppen er niet in slaagde de bal weg te krijgen en Postema van dichtbij de bal in het dak van het doel joeg. En terwijl de laatste seconden wegtikten viel alsnog de gelijkmaker. Een inzet van Jeron Al-Hazaimeh werd van richting veranderd door Neraysho Kasanwirjo, waardoor de bal zo in de verre hoek hobbelde. Hoekstra was kansloos.

Het was over negentig minuten gezien helaas geen wedstrijd waar FC Groningen veel vertrouwen uit kan putten voor de tweede seizoenshelft. Mogelijk geeft maandag tegen SV Rödinghausen, uitkomend in de Regional Liga West, een ander beeld.