Sport

FC Groningen begint oefencampagne achter gesloten deuren

Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Dennis van der Ree heeft FC Groningen eind vorige week de voorbereidingen op de tweede seizoenshelft hervat. Vrijdag staat de eerste van in totaal vijf oefenduels op het programma. Op Sportpark Corpus den Hoorn staat vanaf 13.00 uur een besloten oefenduel tegen Cambuur Leeuwarden gepland.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen definitief zonder Määttä naar AZ
FC Groningen definitief zonder Määttä naar AZ

Het tweede oefenduel in Nederland op eigen veld is op vrijdag 30 december tegen Almere City. De aftrap is dan om 14.00 uur. Deze wedstrijd wordt eveneens op Sportpark Corpus den Hoorn gespeeld, maar dan is publiek wel welkom. Tussendoor speelt FC Groningen een oefenwedstrijd in en tegen FC Utrecht. Dit duel vindt plaats op vrijdag 23 december. Vanaf 13.00 uur is Sportcomplex Zoudenbalch plaats van handeling.

En dan zijn er nog twee duels op Spaanse bodem. De FC gaat van 14 tot en met 21 december op trainingskamp naar warmere oorden in de buurt van Murcia. De eerste tegenstander daar is het Franse FC Metz. In Pinatar Arena in San Pedro del Pinatar spelen beide ploegen twee keer zestig minuten. 
Op dinsdag 20 december is het Italiaanse Spezia Calcio 1906 de opponent. Deze oefenwedstrijd wordt in Alicante gespeeld en kent een reguliere speeltijd van 90 minuten. De exacte locatie en aanvangstijd zijn nog niet bekend.

Op zondag 8 januari hervat FC Groningen de competitie met een uitduel in Rotterdam tegen Excelsior.