Sport

FC Groningen biedt jeugd de kans om in de meivakantie weer te voetballen

FC Groningen gaat in de meivakantie on Tour. De Trots van het Noorden gaat in Stad en Ommeland voetbaltrainingen aanbieden voor jeugd tot en met 12 jaar. Deze mogelijkheid ontstaat door de versoepeling van de maatregelen rond het coronavirus, die het kabinet dinsdagavond 21 april bekend heeft gemaakt.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen blijft zesde ondanks kansloze nederlaag tegen Vitesse
FC Groningen blijft zesde ondanks kansloze nederlaag tegen Vitesse

Bij FC Groningen on Tour worden alle overheidsrichtlijnen in acht genomen, die nodig zijn bij de organisatie van de activiteit. Vanaf woensdag 29 april mag jeugd tot en met 12 jaar onder begeleiding weer in groepsverband sporten, zonder verdere restricties. FC Groningen wil deze kans direct aangrijpen om de jeugd in de meivakantie vanaf 29 april tot en met zondag 10 mei te vermaken met voetbaldagen.

Bij FC Groningen on Tour krijgen kinderen voetbaltraining van gedreven en professionele trainers van FC Groningen. De activiteit begint ’s ochtends om 9.30 uur en duurt tot 15.30 uur. De kinderen kunnen zich na een periode met beperkingen een dag lang uitleven op een sportveld en de ouders krijgen tegelijkertijd mooi de kans om thuis in alle rust te werken of hebben lucht om tijd te besteden aan een eigen hobby.

De trainingen worden verzorgd op Sportpark Corpus den Hoorn, maar als clubs in de regio in staat zijn om samen met FC Groningen professioneel voetbalvermaak te organiseren dan is dat ook een optie. Aanmelden kan via de site van de FC.