Sport

FC Groningen blijft bevestigen en stijgt naar plek zes

Het wordt met de week wranger dat er geen publiek welkom is bij de wedstrijden van FC Groningen. Na jarenlang matig voetbal en het vaak een beproeving was om de negentig minuten vol te maken wordt met de week duidelijk dat het dit seizoen een veel positiever verhaal is. Na een verdiende 2-1 zege in Alkmaar op AZ is de FC gestegen naar de zesde plaats in de Eredivisie.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij
FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij

Met 20 punten uit 11 wedstrijden is de ploeg van trainer Danny Buijs bezig aan de beste competitiestart van de laatste tien jaar. Misschien trof het AZ op het juiste moment zo tussen twee Europese wedstrijden in en het ontslag van trainer Arne Slot een dag eerder. Feit was dat FC Groningen het normaal gesproken prima voetballende AZ volledig ontregelde.

Dat Groningen op achterstand kwam had met goed voetbal niks te maken. Na twintig minuten stond de verdediging bij een hoekschop niet op te letten. Via Martins Indi was het Koopmeiners die binnenkopte. Na de pauze gingen rode kaarten het spel beïnvloeden. Na een uurtje kreeg Midtsjø zijn tweede gele kaart. De kracht van de gasten was dat de man meer situatie optimaal uitgebuit werd.

Ahmed El Messaoudi was grote man. De middenvelder scoorde beide treffers. Eerst kopte hij twintig minuten voor tijd een schot van Joosten door en een paar minuten later werd een schot lichtjes van richting veranderd. De bal plofte in de linkerhoek. AZ in eigen huis voetballend op de knieën krijgen verdiend meer dan een compliment alleen al op basis daarvan was de zege niet meer dan logisch.

Komende zaterdagmiddag komt RKC Waalwijk op bezoek in de eigen Euroborg. De Waalwijkers staan twaalfde en laten de laatste weken prima spel zien. Ondanks de fraaie zesde plaats blijft scoren vooralsnog een probleem voor FC Groningen. Als ze dat nog wat beter op orde krijgen lijkt de Trots van het Noorden een serieuze rol te gaan spelen in de top van de Eredivisie.