Sport

FC Groningen blijft in de ban van transfers

Het is de laatste dag van de transfer window. Veel spelers wisselen op het laatste moment nog van club. FC Groningen is hier volop onderdeel van. De samenstelling van de selectie is nog altijd aan veranderingen onderhevig. Zo is wingback Gabriel Gudmundsson inmiddels vertrokken richting Lille OSC in Frankrijk. Voor een totaal bedrag van zes miljoen, inclusief bonussen.


Leestijd: 1 minuut

Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?
Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?

Gudmundsson kwam in de zomer van 2019 over van Halmstad BK en was aanvankelijk vleugelspeler. De Zweed is inmiddels aanvallende back en dat type speler is momenteel zeer populair in een spelsysteem met vijf verdedigers. Met de verkoop van Azor Matusiwa aan Stade de Reims stromen de miljoenen binnen. Alle bonussen meegerekend zo'n tien miljoen euro.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus geeft het geld met beleid uit. De vervanger van Gudmundsson kost naar verluidt een half miljoen euro. Het gaat om de 20-jarige Yahya Kalley. Zweeds jeugdinternational van IFK Göteborg. Voor hoeveel jaar dit talent gaat tekenen is niet bekend. Een andere naam is Sebastian Tounekti. Een 19-jarige speler afkomstig van FK Bodo/Glimt. Het zou gaan om een huurconstructie met optie tot koop.

En dan is er nog Delaho Irandust. Deze Zweed is al eerder in verband gebracht met FC Groningen, maar tot een deal kwam het vorig jaar niet. De 23-jarige speler koos voor Toulouse, maar daar kwam hij niet door de keuring vanwege een onwillige knie. Dat is opgelost. FC Groningen is in gesprek met zijn club BK Häcken waar hij tot het eind van het jaar onder contract staat.