Sport

FC Groningen blijft spelers aantrekken uit Scandinavië

Na het aantrekken van de Noor Johan Hove en de Zweed Aimar Sher heeft FC Groningen binnen twee dagen een derde speler uit Scandinavië binnen gehaald. De FC huurt voor de rest van dit seizoen Mads Bech Sørensen. De 24-jarige Deense centrale verdediger komt per direct over van Brentford FC, waarvoor hij dit seizoen tot vier wedstrijden in de Premier League kwam.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen blijft spelers aantrekken uit Scandinavië
FC Groningen blijft spelers aantrekken uit Scandinavië

De Deen gaat in de Euroborg spelen met rugnummer 29 en de voetbalnaam Bech op zijn shirt.Sørensen is geboren in Horsens, waar hij zijn voetbalcarrière in 2011 bij de plaatselijke AC Horsens begon. Medio 2017 maakte Sørensen al op jonge leeftijd de overstap naar Brentford FC in Engeland. De jeugdinternational van Denemarken werd de laatste seizoenen verhuurd aan respectievelijk AFC Wimbledon en OGC Nice. In Frankrijk kwam hij overigens niet in actie.

Voor dit seizoen kwam Sørensen tot elf wedstrijden in de Premier League en 41 duels in het Championship, het op één na hoogste niveau van Engeland, waarin de centrale verdediger twee keer scoorde. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus. 'Sørensen is een grote, fysiek sterke centrale verdediger. Hij heeft de laatste seizoenen op hoog niveau getraind en gevoetbald en brengt daarmee de nodige ervaring met zich mee. Wij denken dat hij direct van waarde kan zijn voor onze verdediging en dichten hem daarbij ook leiderschapskwaliteiten toe.

Naar verluidt is FC Groningen nog niet klaar met het binnenhalen van nieuwe spelers. Zo wordt de Noor Jens Petter Hauge, door zijn club Eintracht Frankfurt momenteel verhuurd aan AA Gent,  nadrukkelijk gelinkt aan de Trots van het Noorden. Komende zondag wacht voor FC Groningen in de competitie de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. (Foto: YouTube)