Sport

FC Groningen boekt financiële successen

Terwijl het erop lijkt dat het mogelijk is om vanaf 1 september weer publiek toe te mogen laten bij sportevenementen boekt FC Groningen op financieel gebied de nodige successen. Naast het feit dat bijna 8000 seizoenkaarten verkocht zijn zien ook veel sponsoren af van compensatie van gemiste wedstrijden.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen begint aan laatste kwartet wedstrijden
FC Groningen begint aan laatste kwartet wedstrijden

Zo'n 200 partners zien af van compensatie. Een bedrag van ruim 350.000 euro. In mei meldde de FC door de gevolgen van het coronavirus een schade te lijden van vijf miljoen euro. En bij iedere wedstrijd zonder publiek in het nieuwe seizoen zou daar 400.000 euro bijkomen. Gezien de verdere versoepeling van de maatregelen lijkt dit gitzwarte scenario voor de club gelukkig niet uit te komen.

Rekening houdend met de anderhalve meter afstand zal moeten blijken hoeveel supporters naar binnen mogen. Dat zullen er waarschijnlijk niet zo heel veel zijn omdat rondom ieder bezet stoeltje de inmiddels beruchte afstand geldt. Daardoor moeten heel veel stoelen onbezet blijven. Het zou zelfs kunnen zijn dat alle fans die inmiddels een seizoenkaart gekocht hebben vanaf 1 september niet allemaal naar binnen kunnen.

De club zal ongetwijfeld opgelucht zijn dat er weer nagedacht kan worden over het toelaten van publiek.