Sport

FC Groningen bouwt in Duitsland aan ploeg voor nieuwe seizoen

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen is FC Groningen deze week op trainingskamp Barsinghausen. Op een half uur rijden van Hannover in Duitsland. Dit intensieve trainingskamp wordt afgesloten met een oefenduel tegen Hannover '96 uitkomend in de Bundesliga.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen bouwt in Duitsland aan ploeg voor nieuwe seizoen
FC Groningen bouwt in Duitsland aan ploeg voor nieuwe seizoen

De nieuwe trainer Frank Wormuth is vanuit zijn trainersverleden bekend met het sporthotel waar zijn selectie en staf hun intrek hebben genomen. Het trainingsveld ligt naast het hotel. Internationals als Jorgen Strand Larsen en Thomas Suslov, die vanwege interlandverplichtingen later vakantie kregen, zijn inmiddels aangesloten. Ook opleidingsspeler Luciano Valente is met het trainingskamp mee. Wormuth heeft dit talent hoog zitten en wil hem de hele voorbereiding erbij hebben.

De eerste weken had de technische staf dertig veldspelers tot hun beschikking. Dat is inmiddels teruggebracht. Aan het Dagblad van het Noorden liet Wormuth weten dat de vorig seizoen verhuurde spelers Joël van Kaam, Kian Slor en Sam Schreck voorlopig buiten de boot vallen. Laros Duarte ontbreekt in eerste instantie wegens ziekte. Voor spits Strand Larsen is veel belangstelling, maar voorlopig is de Noor tevreden met zijn situatie bij FC Groningen.

De competitie begint voor FC Groningen op zondag 7 augustus met een thuisduel tegen promovendus FC Volendam. Tot dat moment staan nog zes oefenwedstrijden op het programma.