Sport

FC Groningen breidt directie uit met Oldenbandringh

Marc-Jan Oldenbandringh is per direct operationeel directeur bij FC Groningen. Hij is nu nog financieel manager bij de Trots van het Noorden. De in Delfzijl geboren 45-jarige inwoner van Siddeburen is afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Groningen (RuG) en al sinds 2006 verbonden aan de club.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen vraagt werktijdverkorting aan
FC Groningen vraagt werktijdverkorting aan

Oldenbandringh begon bij FC Groningen als controller. In 2012 werd hij financieel manager en nu treedt Oldenbandringh dus als operationeel directeur toe tot de driehoofdige directie van FC Groningen, die onder leiding staat van algemeen directeur Wouter Gudde. Als operationeel directeur krijgt Oldenbandringh de verantwoordelijkheid over financiën/ICT, accommodaties en veiligheid.
 
FC Groningen krijgt door de benoeming van een operationeel directeur een andere organisatiestructuur, die drie takken telt: voetbal, commercie en operationele zaken. Gudde wordt in de nieuwe organisatiestructuur eindverantwoordelijk voor de commerciële- en marketingactiviteiten van de club. Naast Gudde en Oldenbandringh is Mark-Jan Fledderus als technisch directeur het derde directielid van FC Groningen en als zodanig eindverantwoordelijk voor de gehele voetbaltechnische afdeling van de Trots van het Noorden.