Sport

FC Groningen definitief zonder Määttä naar AZ

Voor FC Groningen staat zaterdagavond de volgende horde in de strijd tegen degradatie op het programma. De ploeg van trainer Dennis van der Ree gaat op bezoek in Alkmaar bij nummer 3 AZ. Dat moet definitief zonder Isak Määttä.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen definitief zonder Määttä naar AZ
FC Groningen definitief zonder Määttä naar AZ

Groningen stuurde de KNVB een brief naar aanleiding van zijn tweede gele kaart afgelopen zaterdag in Rotterdam tegen Feyenoord, die in de ogen van de club zeer omstreden was. Regelgeving laat het niet toe om na twee keer geel in één wedstrijd in beroep te gaan, maar de FC deed toch een poging de voetbalbond op andere gedachten te brengen. Gezien het feit dat de tweede gele prent na afloop in de media ook veel stof deed opwaaien.

De KNVB ging logischerwijs niet op het verzoek in. Dat betekent puzzelen aan de linkerkant voor Van der Ree. In de wedstrijd tegen AZ. De Alkmaarders zijn Europees nog actief en wonnen deze week verrassend met 2-1 bij Lazio Rome. Het geeft de volwassenheid en kwaliteit van AZ aan. Een hele uitdaging voor FC Groningen om in de strijd tegen degradatie punten te sprokkelen. Het gat naar de veilige vijftiende plaats is met nog tien speelronden te gaan drie punten.

In Emmen staat zaterdag het duel tussen de nummers zestien en vijftien FC Emmen en Excelsior op het programma. Hekkensluiter SC Cambuur speelt uit tegen PSV. Op basis van de laatste wedstrijden is er reden voor enig vertrouwen. De spelers werken hard en voetballend gaat het niveau omhoog. Maar de punten blijven duur in de slotfase van de competitie, dus moeten de groenwitten ook alles geven.

De statistieken zijn royaal in het nadeel van FC Groningen. Van de 33 voorgaande ontmoetingen op het hoogste niveau won Groningen er vijf, het eindigde elf keer gelijk en zeventien keer ging AZ als winnaar van het veld. De laatste zege dateert van 6 december 2020. Twee treffers van Ahmed El Messaoudi zorgden voor een 2-1 zege. De aftrap is zaterdagavond om 20.00 uur.