Sport

FC Groningen doet er alles aan om volgende bekerronde te halen

Het is een belangrijke dag voor FC Groningen. Vanaf 18.45 uur speelt de FC in de achtste finale van het bekertoernooi in de eigen Euroborg tegen NEC. De gelegenheid om tijdens het tot nu toe troosteloze seizoen een positieve impuls te geven. De laatste keer dat Groningen de kwartfinale bereikte was in 2015. Het jaar dat de KNVB-beker gewonnen werd.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen won de KNVB-beker in 2015
FC Groningen won de KNVB-beker in 2015

Om niets aan het toeval over te laten bereidt de selectie zich anders dan anders voor op een wedstrijd. Om het speciale karakter van de wedstrijd te onderstrepen verbleef de spelersgroep plus technische staf afgelopen nacht in het Leonardo Hotel vlakbij het trainingscomplex op sportpark Corpus den Hoorn. Met de bedoeling om een prikkel te geven dat het niet zomaar een wedstrijd is.

Op weg naar dit duel versloeg FC Groningen eerder Helmond Sport in de Euroborg met 4-0 en medio december werd Excelsior in Rotterdam na verlenging met 4-2 verslagen. NEC was in het verleden vijf keer eerder de tegenstander in het bekertoernooi. FC Groningen won drie keer in Nijmegen en verloor beide keren dat thuis gespeeld mocht worden. Toevalligerwijs de laatste twee ontmoetingen.

Op 23 december 2009 eindigde het in 0-2 en op 19 december 2013 stond na negentig minuten 0-1 op het scorebord. In de competitie verloor de Trots van het Noorden op 31 oktober in Nijmegen met 3-0. Geen al te positieve statistieken voorafgaand aan de wedstrijd waarin in ieder geval doelman Jan Hoekstra een kans krijgt van trainer Danny Buijs. Hoekstra speelde tot nu toe alle bekerduels dit seizoen.

Neraysho Kasanwirjo keert terug van een schorsing en ook Mo El Hankouri sluit weer aan bij de selectie. Daleho Irandust is nog geblesseerd. Rond 20.15 uur is bekend of FC Groningen zich voor het eerst in zeven jaar plaatst voor de kwartfinale.