FC Groningen en Ajax spectaculair gelijk

Zondagavond eindigde de wedstrijd FC Groningen – Ajax in een 3-3 gelijkspel. Na een kwartier spelen was de stand al 2-2.

Na een zeer omstreden doelpunt (0-1) van Machlas in de eerste minuut van de wedstrijd gingen beide ploegen er vervolgens vol tegenaan.
De 1-1 viel na 9 minuten door een goal van Hugo, drie minuten later keek de FC alweer tegen een achterstand aan. Arveladze had de Amsterdammers op 1-2 gezet.
Groningen bracht de stand binnen drie minuten weer in evenwicht. Arjen Robben scoorde zijn eerste goal in een officiële wedstrijd.
Ver in blessuretijd bepaalde Van der Vaart de ruststand op 2-3. In de tweede helft gooide FC Groningen alles in de strijd om de gelijkmaker af te dwingen. Dat lukte uiteindelijk vier minuten voor het einde. Curovic knalde Groningen met een prachtig afstandsschot naar 3-3.