Sport

FC Groningen gaat beginnen aan het verdedigen van plek acht

De positie van FC Groningen is sinds afgelopen weekend na de spectaculaire 4-3 overwinning op NEC plots een andere geworden. Groningen was weken op jacht naar de achtste plaats. Dat is gelukt en vanaf nu is het zaak deze felbegeerde plek niet meer los te laten. De eerste testcase is komende zondag.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen ziet achtste plaats in gevaar komen na nederlaag in Heerenveen
FC Groningen ziet achtste plaats in gevaar komen na nederlaag in Heerenveen

Dan wacht vanaf 12.15 uur in Nieuw Galgenwaard FC Utrecht. Het treffen tussen de nummers zeven en acht. Het verschil op de ranglijst is zeven punten in het nadeel van FC Groningen. Een zege in Utrecht zou de ploeg van trainer Danny Buijs goed van pas komen om misschien stiekem nog verder omhoog te kijken. Op zich bijzonder want Groningen dobberde dit seizoen lange tijd anoniem rond in de Eredivisie met qua spel weinig reden voor optimisme.

De technische staf is bezig aan hun afscheidstournee en dat kan dus zomaar een hele plezierige worden. Feit is wel dat er nog acht speelrondes zijn en SC Cambuur en NEC op het vinkentouw zitten. Missers kunnen in deze beslissende fase van de competitie heel duur zijn. En de uitwedstrijd in Utrecht is nooit gemakkelijk. Maar de FC bewees recent in De Kuip in Rotterdam tegen Feyenoord nog dat het een vechtmachine kan zijn.

De statistieken zijn wel duidelijk in het nadeel van FC Groningen. Van de 41 ontmoetingen tot nu toe op het hoogste niveau verloor Groningen 24 keer, zeven keer was er winst en tien keer eindigde het in een gelijkspel. Vorig seizoen was het 2-2 dankzij treffers van Patrick Joosten en Jorgen Strand Larsen. De laatste zege dateert van 16 september 2016. Via Oussama Idrissi en Danny Hoesen, die beiden twee keer scoorden en Tom van Weert werd het 5-1.