Sport

FC Groningen gaat samen met amateurclubs sponsorloop organiseren

Na alle steunbetuigingen voor de club zelf wil FC Groningen nu wat terug doen voor de amateurclubs die het ook niet gemakkelijk hebben. Samen met alle clubs die aangesloten zijn bij het amateurconvenant wordt een grote individuele sponsorloop gehouden. Rekening houdend met de corona richtlijnen van het RIVM.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen blijft zesde ondanks kansloze nederlaag tegen Vitesse
FC Groningen blijft zesde ondanks kansloze nederlaag tegen Vitesse

Er wordt, in samenwerking met Sponsorloop.nl, een grote sponsorloop georganiseerd voor alle partnerverenigingen. Alle leden van de clubs en supporters van FC Groningen kunnen met deze actie geld inzamelen voor hun eigen amateurvereniging. Deelnemers en sponsoren kunnen zich digitaal aanmelden. Om geld in te zamelen voor de amateurclub waar ze lid zijn. Onder deelnemers worden mooie FC Groningen prijzen verloot.

Iedereen loopt individueel en er is nadrukkelijk geen sprake van een evenement. Er kan voor of tijdens de training gelopen worden of gewoon vanuit eigen huis. Deelnemers krijgen tot en met 16 augustus de tijd om sponsoren te vinden. Van 17 tot en met 31 augustus kan vervolgens het geld bij elkaar gelopen worden. Er zijn meer dan 200 clubs uit Groningen, Friesland en Drenthe aangesloten bij het convenant.